Йотова: Няма парламентарна криза, а извиване на ръце.Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че

...
Йотова: Няма парламентарна криза, а извиване на ръце.Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че
Коментари Харесай

Йотова: Няма парламентарна криза, а извиване на ръце


Йотова: Няма парламентарна рецесия, а извиване на ръце.

Вицепрезидентът  Илияна Йотова  разяснява, че не е сюрпризирана от оставката на ръководителя на  Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ .

„ Ако човек деликатно разчита всички сигнали, които бяха дадени по време на предизборната акция, той изчезна през последния един месец. Право на управлението и на членовете на една политическа партия е да дефинира своето управление. Вероятно имат потребност и смятат, че по този начин ще получат своя възстановителен развой “, добави Йотова.

По думите ѝ няма  парламентарна рецесия : „ По-скоро това е извиване на ръце от разнообразни партии в сглобката, които в никакъв случай не са имали нито една обща концепция за ръководство, нито една обща визия за ръководство. Не знам какъв брой време им би трябвало да напипат съдружно съглашение, което трябваше да бъде готово преди още 4 месеца “.

Йотова  беше безапелационна, че този неприятен спектакъл ще продължава и отсега нататък за сметка на всички нас българските жители.

Вицепрезидентът разяснява и локалните избори и решението на  ЦИК  на първия тур да се гласоподава без машини.

„ Централната изборна комисия (ЦИК) си свърши работата по най-хубавия метод “. Тя изясни, че ЦИК са получили доста сериозен сигнал и единственото, което са можели да създадат, е първият тур на изборите да се организира без машини. Според нея, в противоположната обстановка, ЦИК биха били упрекнати в това, че искат да се манипулират изборите.

„ Няма по какъв начин да кажа, че са минали сполучливо изборите в случай, че има два пъти повече сигнали за изборни нарушавания, че има толкоз доста недействителни бюлетини “, добави Йотова.

„ Стана табиет на цялото държавно управление да търси виновността в ЦИК,

в ДАНС, в другите институции, а жителите продължаваме да чакаме отговорите на няколко въпроса: какво тъкмо се случи в МЕУ,
за какво беше изработен този опит да се изнася тази информация,
какво стана със заявката на един министър, че водач на политическа партия е изискал от него да

разпределя непозволено пари и да се печелят планове от избрани компании.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР